El blog d'EVA

Sant Jordi a Can Ginestar, assolellat i concurregut

Contes, joc lliure, llimonada, rosa-boli i cupcakes

Com tots els dies a EVA, el dia va començar pensant amb els infants: vam recollir les joguines que El pájaro carpintero ens va cedir i vam enfilar cap a CanGi. En un altre punt, mentre uns muntaven taula, els altres espremien llimones i posaven aigua i panela en una garrafa. El Brot ens va donar uns cupcakes de pastanaga boníssims amb unes mànegues de mascarpone per adornar-los i donar-los un toc genial. Per tancar el cercle, apropant-nos a la diada amb una cosa més tradicional, havíem fet unes roses-boli amb pètals de llibre i troncs-boli de bambú.

Parada muntada. Amb tota la informació que ens va cabre penjada o posada a la taula; amb la llimonada amb gel ben fresqueta, un espai de joc lliure amb tot de propostes de fusta i un munt de ganes i il·lusió, ens decidíem a passar una diada de Sant Jordi ben diferent per a tots nosaltres: era la primera vegada que estàvem en un acte del poble, oberts a rebre a tothom que vingués i estigués interessada a informar-se de què fem, associar-se o, simplement, fer una donació per una rosa-boli, un cupcake o un got de llimonada amb panela ben freda.

El sol ens acompanyava. Els nens van jugar amb les propostes de fusta. Vam escoltar encantats a na Raquel de Manuel amb la seva versió de la llegenda de Sant Jordi, una mica heterodoxa. De fet, és la llegenda d’un drac poruc a qui una formiga mostra l’amor pel món i l’aventura, on el Sant Jordi és un cavaller novell que només vol llegir i la Princesa, valenta i armada, busca aventures i la llibertat. Vam conversar sobre educació, la conferència de Rosa Sensat de Maig, sobre les personetes que creixen… Ens ho vam passar genial!

El dia va passar ràpid, molta gent va agafar informació, van apuntar-se al nostre butlletí i alguns es van voler associar. Orgullosos i agraïts, cansats i feliços, vam anar cap a casa satisfets de veure l’interès del poble en la nostra associació que ha nascut per ajudar i donar suport a tota la comunitat educativa de Sant Just, des de les famílies, perquè, al final, tots som educadors i educadores.

Gràcies!

El Nucli Jocs de fusta Jocs de fusta Contes

Altres entrades del blog: