El blog d'EVA

Crònica Contes per a la coeducació

en el marc del dia de la dona

Avui EVA Sant Just hem organitzat l’activitat d’explicar contes per a la coeducació al parc del mil·lenari dins el marc del dia de la dona. En un principi haviem de fer l’acte als jardins de Can Ginestar, però per no contraprogramar les activitats de la Jugateca ambiental al final l’hem fet al mil·lenari. La Raquel de Manuel ha explicat, d’aquella manera seva tan especial i captivadora, diversos contes que ha triat de la biblioteca Joan Margarit de Sant Just Desvern.

Els més de 50 nens i nenes han pogut escoltar històries diferents, com la de la caputxeta forçuda que narra la popular història de la caputxeta vermella d’una altra manera. Perquè ja n’hi ha prou de fer que el llop es cruspeixi a la caputxeta i l’àvia, les nenes també són fortes i els llops no han de ser sempre dolents.

Veure l’activitat relacionada

Sobre Raquel de manuel

Raquel de manuel

La raquel explica contes com ningú.

Ha realitzat més de 9 anys de formació en arts escèniques, dansa i narració oral a diferents espais de Barcelona, entre ells el Col·legi del Teatre de Barcelona, l’escola de dansa Marta Roig i els tallers de formació del narrador Rubén Martínez. Té el títol de Monitora de Lleure infantil i juvenil i ha cursat fins al 3r any de la llicenciatura de Psicologia a la UAB i a la UOC. Actualment, s’està formant en d’Educació Viva i pedagogia sistèmica al CRAEV.

En l’àmbit comunicatiu i d’expressió artística, des del 2009 trebala com a narradora oral, presentadora i animadora a la lectura pel Consorci de Biblioteques de Barcelona, diferents Ajuntaments de l’àrea metropolitana, l’Editorial Castellnou, Ràdio Desvern, el Festival Munt de Mots de Barcelona i la Televisió de Catalunya. Actualment, treballo en projectes de narració oral i animació a la lectura a la Biblioteca Joan Margarit de Sant Just Desvern i a les escoles d’aquest municipi.

Altres entrades del blog: